fbpx

Naxhelet

Ontmoeting in de natuur

La cuisine door Naxhelet

Domein van Naxhelet

Van de vork
met een vork

Een genereuze en kwalitatieve regionale keuken onderbroken door de seizoenen, die korte circuits bevordert, om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en de regionale economie te bevorderen.
De meeste van onze groenten, kruiden en bloemen komen van het Naxhelet-veld en de Schiepers-boerderij in Antheit.

vlees van slagerij Boca in Héron.
Ons gevogelte en foie gras van hoeve Lamy tot Sprimont.
Geitenkaas en kaas van Capriflore in Vinalmont. Ons biologisch brood van bakkerij Champain in Wanze.
Kazen van de kaasmakerij "A Table" in Hannuit.
Onze aardappelen van boerderij Comijn in Amay.
Al onze sorbets en ijsjes van de Dumontgletsjer tot Namen.

Ons septembermenu

Groenten en kruiden uit de tuin*, Champain focaccia*, Oost-Indische kers*, Kalamata olijven, ansjovis

Zeebrasemfilet, courgette*, rabarber*, plantaardige melk*, citroenbasilicum

Wilde eend, venkel, pompoen*, pittige specerijen*

Seizoensfruit, zandkoek, chibouste, sorbet van ananassalie*

Onze topselectie Belgische kazen (extra €15,00)

Beschikbaar t/m 14 oktober inbegrepen.

4-stappenmenu: €51

Wijnselectie op aanvraag beschikbaar bij uw menu's (€ 8,00 - € 9,00 per glas)
*** Menu alleen geserveerd door hele tafel. Verplicht menu vanaf 8 personen ***

Entrees

Tartaar van zeebaars, rivierkreeft, citrusvruchten, granaatappel

€22,00

Foie gras van een gemarmerde eend, vijg, rucola van rode biet*, Champain brioche*

€26,00

Kabeljauwcarpaccio groene vacht, perzik, verbena*

€24,00

Vegetarisch gerecht - Pompoencrème*, kokos, gember

€20,00

Vegetarisch gerecht - Ei uit ons kippenhok*, champignons, kaneel, citroen

€20,00

Schotels

Pasta van onze velden, sot-l'y-laisse label rouge, cantharellen

€30,00

T-bone steak (2 cvts), bearnaise, bloemkool, verse frietjes, kruidensalade*

€76,00

Lijn gevangen zeebaars, Noilly Prat, squash*, spinazie, saffraan

€35,00

Kalfszwezerik, shitake, waterkers uit de Val*, pasta van onze velden*, foie gras velouté

€36,00

Vegetarisch gerecht - Eenkoren*, kasgroenten*, venkelcrème

€25,00

Ontdek 3 keer onze lunch van de week (voorgerecht-hoofdgerecht-dessert),
elke lunch van maandag t/m vrijdag verkrijgbaar vanaf € 32,00. (geserveerd in 59min indien gewenst)

Desserts

Onze selectie Belgische kazen

€16,00

IJskoffie, vleugje Belgian Owl single malt

€12,00

Champain* chocoladetaart, vanillepeer, Engelse room

€12,00

Pruimenkorst, vijgen, rumijs

€12,00

Geef bij uw bestelling uw allergieën door.

14 allergenen:
Gluten, lactose, soja, ei, vis, schaaldieren, weekdier, pinda, walnoot, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine

 

La Cuisine is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12 tot 14 uur en van 18 tot 30 uur. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.