nlenfrde

LES TROUS

wave

3

Trou n°3

Eric Brossais

Met drie grote bomen midden in de fairway en met hagen langs beide kanten is de afslag van hole 3 voor de meeste spelers de moeilijkste op het terrein. Wanneer je de dogleg voorbij komt, krijg je een schitterend zicht over de dalende fairway naar de vallei van de Mehaigne. Toch is er nog altijd voldoende aandacht nodig om je niet te laten verrassen door de twee bunkers verscholen op de rechterkant en de twee diepe bunkers links bij de green, die allemaal wachten om je tweede slag op te peuzelen. Dit is een zeer uitdagende hole voor golfers van alle niveaus. Het is misschien aan te raden om rechts van de bomen met je afslag te spelen en dan je tweede slag naar links te richten om de green vanuit die hoek aan te vallen. Veel succes

4

Trou n°4

Captain Philippe Gouverneur

De green van deze par 3 is door meerdere bunkers verdedigd, zodat het vaak moeilijk is om de vlag aan te vallen. Het is nodig om zeer precies te spelen en niet te ver naar links af te wijken, want daar ligt de ‘out of bounds’. De eenvoudigste oplossing? Een hole in one!

11

Trou n°11

Yves Chasseur, Runner Up

Één van de langste par 4s in België en ook zeer goed verdedigd!
Indien je een ‘big-hitter’ bent, kan je met je lange slagen misschien proberen om deze green in twee te bereiken. Maar de afslag is niet van de minste. De bunker op de linkerkant en de waterpartij rechts betekenen dat je afslag loodrecht moet zijn. Zelfs als je midden in de fairway terecht komt, blijft de tweede slag sowieso lang en er zijn ook twee verraderlijke bunkers die je moet vermijden.
Voor de spelers die mikken om in drie of vier slagen op de green te raken, is de afslag hier niet te moeilijk. Maar de tweede en derde slagen zijn delicaat, door de aanwezigheid van water langs beide kanten van de fairway.
Vergeet niet dat deze hole als de moeilijkste op het terrein (stroke index 1) beschouwd wordt. Als je hier slagen krijgt, gebruik ze met verstand. Dit is geen hole waar je onnodige risico’s moet nemen.

18

Trou n°18

Michel Cloes

En hoe kunnen we ons partijtje golf beter afronden dan met een moeilijke hole met een prachtig zicht op het clubhuis.
Deze par 4 met een lengte van 370 m daalt lichtjes in de richting van de green met een ‘out of bounds’ langs de rechterkant van de zeer nauwe fairway. Hier heb je maar één opdracht met je afslag: op die fairway blijven!
Deze verhoogde green op twee niveaus is omringd door twee bunkers op de linkerkant en een vijver op de rechterkant. Het is zeker een mooi zicht maar het gevaar loert overal – ook op de green zelf, waar het allesbehalve gemakkelijk is om de juiste lijn voor je putt te vinden.